Hoe en wat

Sinds 2013 hebben we gezamenlijk de smaak te pakken van fietsvakanties. Tentje, stoeltjes, slaap- en kookspullen en een beetje kleding, achterop de fiets. Een route in de GPS. Tegenwoordig altijd de helm op en we gaan!

De eerste zomervakantie zijn we naar Corsica gefietst m.b.v. de Benjaminse route Maastricht-Riviëra. Een prachttocht, de aftrap naar meer moois. We genieten van het actief zijn, buiten zijn, naar een doel toewerken, maar vooral ook van de reis. Europa bevalt ons goed; voldoende afwisseling, goede voorzieningen en makkelijk bereisbaar. Buiten Europa liggen ook nog wel een paar mooie bestemmingen; Nieuw Zeeland, Thailand, Chili. Maar een te doen lijstje hebben we niet. Tijdens het afronden van de laatste tocht ontstaan alweer de plannen voor de volgende vakantie. Dit zijn weekendjes, mei vakanties en zomers. Zo veel en zo lang mogelijk. In 2018 zelfs vier maanden!

Voor het reizen proberen we een goed evenwicht te vinden tussen comfortabel en licht reizen.

  • We fietsen op Santos fietsen, Travelmasters, 26 inch, in de kleuren grijs en champagne. Ze zijn opgebouwd met: Almotion banden, Rohloff naven, Gates riem aandrijving, Son verlichting, adapters voor stroom, Magura remmen, Tubus achterdragers, combi pedalen en leren Brooks zadels. Oftewel lekkere comfortabele en sterke fietsen.
  • Onze spullen stoppen we in achter-tassen van Ortlieb. Voor de kleine spulletjes hebben we elk een stuurtas en achterop de tassen komen de stoeltjes, de regenkleding en de tent.
  • Voor het slapen hebben we de Orion extreme 3 persoons tent van Exped. We slapen op twee comfortabele matjes. Bij kou: Exped synmat basic 7.5 m, en zomers de Tensor Insulated van Nemo. Als slaapzak  de Exped duo magasleep 25/40, met een Cocoon lakenzak. Onze hoofden leggen we te rusten op twee Exped kussentjes.
  • Bij regen en afwezigheid van campings kiezen we ook wel voor een comfortabel hotelletje. Maar kamperen heeft de voorkeur.
  • De kleding en toiletspullen keuze ontwikkelt zich nog elk jaar. Hierin is wel enig verschil tussen ons. Het volume van Harmien is net iets meer.
  • De thermosfles wordt elke ochtend gevuld met heet water zodat we na de bakker ergens op een bankje genieten van de koffie met lekkers.
  • De keukenspulletjes zitten in een IKEA toilettas. Gevuld met titanium sporken, een gekartelde snijmesje, een houten spatel, kruiden en olijfolie. Bij de laatste super voor de camping doen we de boodschappen. Met een set pannetjes en een benzinebrander Whisperlite van MSR kokkerellen we heerlijke voedzame maaltijden. In de salade bak wordt elke dag een frisse salade gemaakt.

Na een high five en zittend op onze stoeltjes van Helinox sluiten we de dagen af, voldaan!