Dag13

We verlaten de zee en Kroatië. Harmien neemt nog een ochtend duik. We fietsen via eigen routes. Af en toe pittig. 20% in de afdaling! Blij met onze Magura remmen. Weer langs de file bij de grens en daarna stijgen over een te drukke weg met veel vakantie verkeer. We pakken de Benjaminse route op achter Triëst. Het landschap wordt mooi. We besluiten om door te fietsen naar Nova Gorica en dan met de trein naar Bled. Volgens Benjaminse is dit het mooiste treintraject van Europa. Wij doen hem in het donker. Met oponthoud en Bled lukt niet ivm spoowerkzaamheden. We komen tot Bohinjska Bistrica en slaan daar laat ons kamp op in het donker. We werden nog richting de busjes naar Bled gedauwd door het treinpersoneel. Maar wij hadden onze keuze al gemaakt. We komen aan om 22.30 op camping Danicia. 125 km gefietst. We tikken hem af op het terras met bier en wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *