Dag8

  Vandaag fietsen we Oostenrijk uit. Het landschap verandert. De plaatsnamen worden ook alvast in het Sloveens vermeld. Afgelopen dagen hebben we vriendelijke belangstellende mensen ontmoet, die graag hun fietservaringen met ons willen delen. Oostenrijk is een goed fietsland, veel fietspaden, veel fietsers, wel bijna allemaal elektrisch. We hebben genoten van de bouwstijlen. Paars, groene huizen. Modern en traditioneel, mooi houtwerk. We komen hier zeker nog terug. Zelfs deze vakantie want t autootje staat onder Salzburg.
Vanmorgen wederom voor half tien op de fiets. Reinder start de dag met een duik. Het is lekker weer de jasjes blijven uit. We klimmen de hele dag. Laten het mooi vorm gegeven museum rechts liggen, fietsen gaat voor. Een hangbrug nemen we lopend.  Bleiburg, en vele kleine gehuchtjes passeren we. We gaan de Seeberg doen een col van 1218 meter. Voor de echte klim nemen we een eetpauze met soep en salades. Deze vallen zwaar tijdens de klim. Verder moeten we twee keer wachten voor longboarders die afdalen. Na de pas even heerlijk afdalen en we rijden een prachtig boerenerf op. Slovenië maakt meteen een goede indruk. We installeren ons, nemen wat koels. En schuiven savonds aan voor de maaltijd van de dag. We kijken uit op prachtige bergen. Morgen naar Ljubljana, waar een appartement op ons staat te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *