Dag Sardinië

We hebben voor het eerst op Sardinië gefietst. Een nieuwe ervaring. De verwachtingen waren hoog. Een evaluatie van 14 dagen Sardinië waarvan twee rustdagen.

Totaal hebben we zo’n 900 km gedaan en heul veul hoogtemeters. We hebben het eiland rondgereden tegen de klok in vanuit Porto Torres. Bij Santa Teresa Gallura pakken we de boot naar Bonifacio op Corsica. Het was voor ons de eerste dagen wennen. Het temperament in het verkeer verschilt nogal met die van de Spanjaard. In de bergen zagen we regelmatig gedenkplekken in de berm van jonge jongens. Ook waren er weinig rustige weggetjes. We kwamen er langzaam aan in en kregen ook steeds mooiere landschappen. Stevig klimmen, alert blijven en soms gewoon lang doortrappen naar de camping. De campings waren verschillend van kwaliteit, sfeer en prijs. Het gebruik van de koude buitendouche is ons gewoon geworden. Aan de westkust hebben we veel Flamingo’s gezien, erg mooi. De Zuidkant vinden we erg mooi. In het Noordoosten is het ons te druk. Wel mooie kusten. Wat ons vooral bij zal blijven is de klim vanuit Cale Gonone om acht uur smorgens. Vreselijk stijl, 20% schatten we in. Verboden voor campers en caravans.  We hebben het gehaald,  we dachten meerdere keren dat we er al waren, dat is geestelijk vermoeiend. De campingbaas was onder de indruk waar we vandaan kwamen. We hebben genoten van de mooie strandjes en lekkere zwembaden. We hebben zin in Corsica, waar onze eerste fietsvakantie heen ging. Arriverdeci!

8 gedachten over “Dag Sardinië

 • 8 juli 2018 om 21:01
  Permalink

  Wij zijn alleen nog maar in het noorden en middel van dit mooie eiland geweest. Zet het zuiden nu maar op mijn lijst. Op naar jullie volgende verslag?

  Beantwoorden
  • 9 juli 2018 om 12:13
   Permalink

   De schoonheid van het Noorden zagen wij ook. Maarr, die enorme drukte en de weinige ruimte die je krijgt als fietser:-(

   Beantwoorden
 • 9 juli 2018 om 11:34
  Permalink

  Veel fiets plezier op Corsica. Groeten uit Diever

  Beantwoorden
 • 12 juli 2018 om 05:50
  Permalink

  Door Lia geattendeerd op jullie blog.
  Prachtig allemaal. Ik ga jullie van nu af volgen !!
  Heb het vooral fijn !

  Beantwoorden
  • 12 juli 2018 om 07:43
   Permalink

   We staan op 10 meter van strand en zee. We hebben het fijn!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *