Zo fiets je in Nice, zo fiets je in Genève

We zijn in het laatste stukje Frankrijk aan het bijkomen middels een rustdag op camping Les Huttins bij het meer van Geneve. Na de Zuid Alpen via Lac Le Sere Poncon zijn we wat meer door het vlakkere deel naar Genève gefietst. Langs het meer van Buorget bij Aix Les Bains. Om bij het meer te komen kiezen we voor de tunnel. Echter opeens een verbodsbord voor fietsen. Negeren we het bord(Harmien)  klimmen toch maar(Reinder) Dan een tip van een Franse automobilist dat er een fietstunnel is. Heerlijk rustig, mooi vlak én koel.

Vlak is relatief,  elke dag klimmen we makkelijk 1000 meter. In combinatie met hoge temperaturen van 35+ maakt het inspannend. Volgens Jet bedrijven we topsport. Reinder valt af en heeft daarmee ook weinig kracht in de benen bij het klimmen. Harmien is nog erg fit en trapt hem makkelijk naar boven.

We bepalen de route per dag mbv de kaart. Dit bevalt ons goed. Het is steeds kiezen tussen mooie routes, niet teveel klimmen en zo autoluw mogelijk. Dit lukt niet altijd even goed. Maar we raken gewend aan het drukke verkeer.

We fietsen Genève in, drukte, genieten even van de boulevard. Tien km verder pakken we de stadscamping. De prijswinnaar van deze vakantie; €45,-, de faciliteiten vallen ook nog tegen. Dan fietsen we Frankrijk weer in, slaan proviand in en bereiden ons voor op de meren route.

We gaan hierna de meren route doen om te genieten van de bergen en de meren. De prijzen van CH nemen we tandenknarsend op de koop toe.

PS: de 5000 km zijn gepasseerd

3 gedachten over “Zo fiets je in Nice, zo fiets je in Genève

 • 3 augustus 2018 om 10:09
  Permalink

  gaat goed allemaal zo te zien. En Zwitserland is erg duur maar wel heel mooi

  Beantwoorden
 • 6 augustus 2018 om 19:49
  Permalink

  Als Reinder te veel afvalt moet hij meer eten. Probeer eens een dikke biefstuk met veel pasta

  Beantwoorden
  • 7 augustus 2018 om 08:22
   Permalink

   Wat dacht je dat we doen. Pasta, biefstuk, pillen, bananen, Muesli, gebakjes, energie repen ?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *