….., But if you try sometimes you get what you want?

Ben je bijna boven, kom ik erachter dat ik mijn regenkleding heb laten liggen. Alle 7 km weer terug, wel afdalen. Gelukkig liggen ze al klaar bij de ingang.

En dan maar weer omhoog. Voor de top word ik ingehaald door een Litouws stelletje, hoog tempo, vooral hij. Mooi licht gepakt. In de afdaling ga ik weer sneller. Dan moet ik wachten op de ferry en gaan we samen over. Aan de overkant trappen ze zich snel uit zicht. Mijn strategie is de tijd nemen, fotootjes, hapje en drankje. En op tijd aankomen hoeft niet. Ik heb de tijd aan mijzelf en het blijft licht.
Op internet lees ik dat de Rallarvegen te doen zijn. Nog maar over 1km lengte sneeuw. Ik gooi meteen mijn plannen om. Echter dan gedoe. Geen directe boot naar Flam. Ook sommige ferrys zijn vol. Ik gok erop dat het gaat lukken.

Bij de eerste ferry gaat het goed, ipv 40€ betaal ik 10€. Hopen dat het verder ook mee zit. En dat is zo. Ook de bus gaat direct naar Flam en de fiets kan onderin. In Flam nog wat boodschappen en dan beginnen de enorme steile beklimmingen.

Ik krijg weer duimen. Boven water inslaan en dan buffelend over een zeer stenige route verder. Door een SCHITTEREND landschap. Om 19.00 uur een plekje voor de tent zoeken, snel eten en dan door de kou vroeg in bed.

De ochtend zo lang mogelijk in de warme tent gebleven, wachten op de zon. Maar die zat net achter de berg. Warm aankleden, eten, oppakken en weer genieten én buffelen. Later op de dag enkele tegenliggers, vanuit Flam fietsen is ivm het klimmen niet de norm. De foto’s geven een beetje weer hoe mooi het is.

Als afsluiter van de dag nog een lekke band. Dan snel naar de camping in Geilo.

Nog 300 km naar de boot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *