Een start met hindernissen

We koersen aan op Zuid Duitsland, een camping aan de Staffelsee, zo’n 950 km dus we trekken er een dag voor uit.

En dan begint het gedonder;

De vaste chauffeur valt uit ivm schouderklachten. Daarom Harmien voornamelijk achter het stuur. Wel gelukkig zonder veel oponthoud.

Op de camping worden we niet warm onthaald door de camping baas. Meteen voelen we er ons niet echt thuis. Er is ook geen parkeerplaats voor de auto de komende drie weken.

Savonds verkennen we de buurt en gaan voor twee opties, parkeren bij stations in de buurt. Gelukkig lukt het de volgende ochtend om hem voor €10,- te parkeren voor maximaal één maand. Genoeg want over drie weken moet Harmien weer aan de bak.

De nacht brengt ons: regen(veel), Sturm en onweer. De volgende ochtend hebben we de boel goed nat, het water is door de twee grondzeilen gekomen en daarmee de matjes en het dekbed vochtig gemaakt. Vanavond dus of ☀️ of een hotel.

We pakken al vlot de Bodensee-Königsee-Radweg op. Een bekende van ons. Vorig jaar hebben we al het stuk van Bodensee tot Fussen ervan gedaan.

Reinder blijft veel last houden van zijn artrose in de schouder en kan daardoor wat minder genieten van het mooie landschap. De bergen liggen steeds mooi op de achtergrond.

Smiddags krijgen we meerdere buien. Schuilend bij de golfclub besluiten we een hotel te boeken. Prijzig in deze periode in deze regio maar wat moet dat moet. In de regenpakken koersen we aan op de laatste kilometers. Echter ook hier geen hartelijk welkom. Er is geen kamer voor ons. Nog even overleggen maar helaas er is iets misgegaan. We boeken snel een ander hotel.

Onderweg gaat het mis, op een bedrijventerrein glijdt Reinder uit op opstaande spoorrails. Onderuit, gelukkig alleen maar schrik en een klein wondje. Daarna lopen we vast in de klei. Weer terug en extra voorzichtig bij het spoortje.

En dan zit het mee, we krijgen een 6-persoons appartement voor de prijs van een tweepersoonskamer. Wel loopt Reinder met vette klei door het hotel. De hele trap wordt met de hand nagepoetst.

De boel uitpakken en dan lekker douchen. Nou lekker; de hele badkamer komt onder water te staan, de afvoer zat w.s. nog dicht van een verbouwing. Nu zelf poetsen.

Savonds uit eten. Het aanbevolen restaurant zit vol, gelukkig is het hier toeristisch en vinden we snel een prima vervanger.

Daarna lekker bijtanken op de kamer. Morgen weer een nieuwe dag.

5 gedachten over “Een start met hindernissen

 • 13 juli 2019 om 23:09
  Permalink

  Oeps. Uitglijden op spoorwegen. Die grap hebben jullie al eens eerder uitgehaald. Gelukkig nu beter afgelopen. Misschien was dit een soort van mislukte generale en verloopt de rest van de reis nu vlekkenloos. Ik zal snel even 10 seconden duimen voor jullie.
  Kus Manon

  Beantwoorden
 • 14 juli 2019 om 08:32
  Permalink

  Een stormachtig begin zeg. Hopelijk vanaf nu beter en mooi weer. Veel plezier

  Beantwoorden
 • 14 juli 2019 om 18:51
  Permalink

  Na dit stormachtige begin over tot een geweldige zonnige reis. Veel plezier

  Beantwoorden
 • 14 juli 2019 om 20:32
  Permalink

  Inderdaad een start met hindernissen. Kan vanaf nu vast alleen maar goed gaan. Geniet ervan en veel fietsplezier

  Beantwoorden
 • 14 juli 2019 om 20:33
  Permalink

  Inderdaad een beroerde start. Kan vanaf nu vast alleen maar goed gaan. Geniet ervan en veel fietsplezier

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *