Week 1

In één dag naar de camping van Cluny gereden. Niet via Luik maar over Brussel ivm de watersnood. Al met al maar 75 km om. We dachten dat we  al eens op deze camping hadden gestaan maar dat klopt niet. Wel kunnen we weer de auto achterlaten op het zwembadparkeerterrein.
Tussen de buien door de tent opgezet en eten klaargemaakt. Ook alvast de GPS klaarzetten: oh nee hè. Gedonder als vanouds. Zijn de tracks toch niet geïnstalleerd: Stress. Nog allerlei opties uitproberen maar uiteindelijk maar naar bed en morgen op de kaart de route fietsen.
We koersen eerst aan op Annecy, waar Jet en Rinus staan. Oftewel oostwaarts, door het Rhonedal. Ook nog hele stukken langs de Rhone. Helaas niet steeds mooi over de Via Rhone, door het hoge water staan vele stukken onder water.
We genieten van de stille Franse landweggetjes afgewisseld door kleine dorpjes. Soms heerlijk dalen en af en toe een lekker klimmetje. Langs de Rhone fietsen we redelijk vlak.
Na een goede nachtrust willen we in 1 dag naar Annecy. Een mooie route, goed uitgerust. Dus dat gaat lukken. Zelfs in een hypermarche nog een cartreader gevonden zodat de tracks via Brouter op de MicroSD van de Garmin gezet kunnen worden. De route naar Annecy staat er na wat zoekwerk alvast in. Reinder helemaal blij.
Echter er spelen meer factoren een rol.
  1. Een wegafzetting,
  2. in de omleiding een vreselijke stijle col, (Seyssel- Droisy-Saint André met als afsluiting een afdaling van 17%
  3. harde wind én 35°
  4. en bij Harmien zit er vandaag pap in de benen.
25 km voor ons einddoel van vandaag stoppen we ermee. Rijden de rurale camping op. Blijkt hij al twintig! jaar gesloten te zijn. Maar even Archie.nl informeren. Gelukkig vriendelijke mensen, zet de tent maar op. Hier is water. Ook vind ik nog stroom voor de lege mobiels en accupacks. En wij redden ons. Poepen moeten we nog regelen, maar ook dat komt vast goed. Morgen halen we Annecy/Jet en Rinus zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *