Dag 11

Om 09.00 uur zitten we weer in het zadel. We vertrekken met een donkere lucht van de camping bij Postojna.  Wel spannend want de weersvoorspellingen zijn niet goed. Wat zal deze dag ons brengen. We fietsen redelijk vlot smiddags naar de kust. We tikken eerst Koper aan. Daar haalt Harmien oude kampeer herinneringen op. Als tiener met de hele familie op de camping bij Isola.  We zijn de camping over gefietst, allemaal vaste staanplaatsen, verder lijkt er niks veranderd met 44 jaar geleden. Wij gaan verder, langs de kust. Het is voor ons een weinig aantrekkelijke streek. Veel vervallen. We koersen op Umag. De laatste 25 km vallen vooral Reinder zwaar. We passeren de grens Slovenië Kroatië. Wij laveren tussen de wachtende auto’s door. Veroorzaken een file bij de klim door een smalle weg. Autos met caravan kunnen ons niet voor bij. We dachten af te dalen naar de kust. Helaas nog vele klimmetjes te gaan. Dan eindelijk inchecken bij camping Finida. Zicht op het water, we installeren ons. En dan komt de camping baas. Sturm komt! Al voor de vijfde keer dit jaar. Lichte paniek op de camping. Een korte heftige storm. We slaan wat extra haringen, genieten van het onweer op zee en kruipen met de regen de tent in. Tijd om het blog te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *