Hindernissen

We hebben ons, naast de kathedraal in hotel Spa La Casa Mudejar in Segovia, voor twee dagen geïnstalleerd. We willen even bijkomen. We zijn vermoeid, we zitten inmiddels op de 2000 km. Het is niet warm, bewolkt en af en toe regen. Ja we fietsen door midden Spanje. De route is prachtig. Door de weinige campings kiezen we er voor soms lange dag afstanden af te leggen. De 120 km op een dag hebben we gehaald.
We fietsen vlak boven Madrid. De streek Extremadura vonden we erg mooi. Veel gieren gezien, o.a. de Monniksgier, een enorm beest. Wel is het zwaar trappen door zeer slechte wegen. Dit maakt het zeker in de afdalingen zwaar. De topper was de Via Verde De la Jara. Prachtig door het Geoparco Unesco Villuercas Ibores Jara. door het slechte weer konden we er beperkt van genieten.
We komen nogal wat obstakels tegen onderweg;
1. Zitten we net van een koffie te genieten op de col, worden we gemaand de weg binnen een half uur te verlaten, er komt een autorace aan. Wij zetten de race in, onderweg aangemoedigd in het Spaans door de aanwezige toeschouwers. Het wordt nog spannend want er komt nog een klimmetje. Maar gelukkig we halen de finish en nemen een koffie.
2. Andere fietsers hadden ons al gewaarschuwd, wij communiceerden langs elkaar en ja hoor we lopen vast volledig vast in de modder. Harmien haar achterwiel zakt tot de helft in de modder. Daar worden we niet vrolijker van. Omkeren via de hoofdweg en op de camping fietsen schoonspuiten.
3. De trein die we willen nemen om een pas over te slaan vertrekt vanuit Cercedilla. Eerst nog even klimmen, onderweg worden we ingehaald door vele bussen. Op het station aangekomen worden we geholpen door een leuke enthousiaste Spaanse Amsterdamse Nederlands sprekende vrouw, zelf op weg naar Amsterdam. De trein rijdt niet vanwege werkzaamheden. Vandaar de bussen, maar zoals vaker niet voor fietsen. Net als we willen starten voor de col krijgt Harmien een ingeving. Er loopt wel een trein naar ons doel, Segovia. We besluiten een hotel te boeken voor twee dagen in plaats van kamperen. Een goed besluit.

6 gedachten over “Hindernissen

 • 12 juni 2018 om 10:39
  Permalink

  Er komt beter weer aan! Lekker genieten van de luxe nu

  Beantwoorden
  • 12 juni 2018 om 11:50
   Permalink

   Dank voor het regelen van dat betere weer

   Beantwoorden
 • 12 juni 2018 om 17:15
  Permalink

  Wat een verhaal! Fijn om nu uit te rusten en hopelijk gaat de reis verderop beter. We mooi dat het zo mooi is in dit deel van Spanje. Lieve groet?

  Beantwoorden
 • 13 juni 2018 om 01:20
  Permalink

  Hey daar: stevige uitdagingen!! Houdt moed en trap door….

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *