Met z’n tweeën

We fietsen nu met z’n tweeën. Inmiddels in Spanje. De zon is nog te veel afwezig. Het lijkt wat op te knappen. We fietsen flinke afstanden. Bij Elvas zijn we Spanje in gefietst. Begeleidt door een Spaanse wielrenner. We spraken elkaars taal niet maar begrepen elkaar wel. Nog even een nieuwe GPS gescoord in Badajoz. De oude heeft het helemaal opgegeven. We fietsen door het dal van de Guadiana. Het is hier mooi fietsen, zeker ook doordat we weer op de Benjaminse routes fietsen. Tussen rijstvelden, olijfbomen en druiven. Mooi over asfalt langs irrigatie kanaaltjes. We komen door mooie oude steden. Met geschiedenis van de Romeinen.
Voordat we grens passeren verteld de campingbaas dat er grote verschillen zijn tussen de Spanjaard en de Portugees. Door de dictatuur van 50 jaar terug zijn de Portugezen ingetogener. Er is ze ingepompt dat ze minder zijn dan de Spanjaarden en Europeanen.
We trappen richting Madrid, met zo’n drie vier dagen zijn we daar.

Een gedachte over “Met z’n tweeën

 • 19 november 2023 om 18:50
  Permalink

  Hoi Reinder, weer op de fiets de planeet rond? Of toch gewoon thuis, dromend van de volgende trip?

  Weer onze sauna traditie oppakken?

  Hgrt Aart Jan

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *