Sardinië

We zijn aan land gekomen bij Porto Torres en meteen naar camping Torre del porticciolo, links boven, gefietst. Lekker met zwembad en aan zee. We plakken er een extra dag aan. Daarna tegen de klok in gaan we het eiland ronden. De eerste dagen is het voor ons nog wennen aan de warmte en vooral het verkeer. We komen gaandeweg weer in ons ritme en de omgeving wordt steeds mooier  We volgen zoveel mogelijk de kustlijn en proberen de drukke wegen te mijden. Helaas lukt dat niet altijd. We klimmen veel en stevig waarna we genieten van het afdalen. We genieten ook van uitzichten op mooie baaien. We zetten smorgens de wekker op 06.30 zodat we om 08.00 uur op de fiets zitten. We komen daardoor lekker op tijd op de camping en nemen dan een duik in de zee. Het hoogseizoen is nog niet begonnen daardoor vaak nog rustige campings. De westkust en de zuidkust van Sardinië hebben we nu gedaan. We vinden het zuidelijke deel erg mooi. Vandaag de hoofdstad Cagliari door gefietst. Dat waren drukke verkeerswegen  Maar ook weer mooi over een fietspad langs de boulevard. De stranden liggen vol maar wij fietsen verder. Een paar dagen terug hadden we een Nederlandse vakantie fietser naast ons staan. Altijd leuk om informatie uit te wisselen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Hij was nogal afhoudend. Maar Harmien bleef aanhouden en enige informatie is gedeeld. Hij was de drukte van Rome ontvlucht en fietst via Sardinië ook naar Corsica. Wie weet spreken we elkaar nog. Wij gaan de oostkust naar het Noorden doen. Een colletje van 1000+ zit op de route. We verwachten nog vier dagen nodig te hebben.

 

3 gedachten over “Sardinië

 • 3 juli 2018 om 18:16
  Permalink

  Fijn dat het goed gaat en inderdaad drukke wegen zijn vervelend en helaas niet altijd te vermijden. Zo’n dagje fietsen en dan een duik in zee kan je in Corsica ook volhouden.
  Voor ons zit het er nu bijna op. Morgen verkassen wij van de Costa de Capriana naar een hostel vlakbij het vliegveld. Zorgen dat wij daar vroeg zijn en gaan dan nog weer Lissabon in. Leuk dat jullie ons gevold hebben. Het is ook leuk om jullie te blijven volgen.

  Beantwoorden
 • 6 juli 2018 om 17:39
  Permalink

  Klink goed allemaal. Het zuiden staat nog op mijn lijstje. Veel veilige fietskilometers?

  Beantwoorden
  • 6 juli 2018 om 18:26
   Permalink

   Ik had vandaag al woorden met een motor duivel. Ik zal me in gaan houden en de veiligheid hoog houden

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *