Dag Spanje

We ronden Spanje af. We hebben een kleine drieduizend km gefietst door Portugal en Spanje. We hebben veel moois gezien. De Spanjaarden zijn vriendelijk en behulpzaam. We hebben een goede tijd gehad, komen ook zeker weer terug. Voor nu zijn we toe aan een nieuwe bestemming. We fietsen nog een dag door de Pyreneeën. Nog een stevige klim naar ruim 650 meter, een kloof en mooie uitzichten. We komen aan op een heerlijke camping met zwembad. Er was feest afgelopen weekend; vuurwerk, sport en drukte. De vakantie van de kinderen is begonnen blijkt en dat wordt hier gevierd. Wij fietsen onze laatste kilometers naar het station in Lleida, er vertrekt net een trein voor onze neus. Niet erg, we installeren ons op het terras bij het treinstation. we wachten ook liever hier dan in Barcelona. Dan drie uur boemelen, vlakbij de haven uitstappen, even dwars door de drukte van Barcelonna via de middenbaan van een drukke weg en nog even rechts bij de haven en we kunnen inchecken. Gremaldi brengt ons naar Porto Torres in Sardinië. We hebben een hut geboekt. Om 11.00 uur de volgende morgen fietsen we de boot af. Harmien staat vooraan! nog even vijfendertig km naar de camping Torre del Picciolo. Weer een prima camping, aan een mooie baai, een heerlijk zwembad, mooi sanitair. we blijven hier een extra dag staan. We twijfelen nog of we geheel Sardinië gaan ronden maar dit lijkt een ja te worden. Morgen meteen ruim 100 km te gaan. Hopelijk een niet al te drukke weg, want de rijstijl van de Italianen is veel onrustiger dan die van de Spanjaarden. De Spanjaard wacht rustig achter je voor een bocht, de Italiaan moet er nog net strak voorlangs. Dit is wel even wennen voor ons.

4 gedachten over “Dag Spanje

 • 27 juni 2018 om 14:56
  Permalink

  Veel plezier in Sardinië. Wij zitten nu in Estremoz in Portugal. Ook de Portugezen hebben een andere rijstijl. Lijkt wat op de Italiaanse.

  Beantwoorden
  • 27 juni 2018 om 15:54
   Permalink

   De Portugees moet nog wennen aan fietsers hoorden we van Portugezen. Geniet ze. O ja op de rotonde heb je formeel geen voorrang maar ik nam hem gewoon, anders krijg je hele gekke situaties. Mij viel het verkeer in Portugal reuze mee.

   Beantwoorden
 • 27 juni 2018 om 18:47
  Permalink

  Weet niet hoe het is om er te fietsen maar wat een mooi wandeleiland en al die kleine strandjes … En niet te vergeten het heerlijke Italiaanse eten….

  Beantwoorden
  • 27 juni 2018 om 20:03
   Permalink

   We gaan het ervaren en er verslag over uitbrengen

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *