Zum Norden

We hebben de route Bodensee Konigssee gepakt. Met route bordjes, een wegenkaart van Duitsland, de GPS, en gezond verstand fietsen we Oost waarts. Het gaat redelijk. Het landschap is prachtig, bergen op de achtergrond, rustige wegen. Maarrrr af en toe die rottige stevige korte klimmetjes. Ze putten je uit. We nemen ook nog ergens de verkeerde afslag en komen in een doodlopend dal van Zuid Duitsland bij het plaatsje Oberstdorf. Dreigende wolken duwen ons naar de camping. We mogen eerst de tent opzetten en doen dit in de beginnende regen. Dan snel de spullen in de tent en rust. De volgende dag oppakken in de regen en weer terug het dal uit. De route weer oppakken en dan richting Fussen. Daar gaan we naar het Noorden. We nemen de Via Verde Augusta. Ook weer bordjes, kaart en gps. Wanneer we smiddags op de camping komen ligt er wel of niet toevallig een kaart met beschrijving van de Romantische Strasse in het NL in het gras. Deze gaat nog verder noordwaarts tot aan Wurzburg. We stappen over. Je kunt hem ook wandelen und auch mit auto.

We fietsen veel langs de rivier de Lech, op gravel maar lekker auto luw. We hebben goed weer, nog wel ochtenddauw. We zitten vroeg op de fiets, half negen lukt vaak. We zijn ervaren geworden in het oppakken. De campings verschillen nogal. Nu genieten we weer van een kleine camping met veel medefietsers. Gisteren op een rommelcamping. We hebben er wel echte schnitzels gegeten in het schnitzel paradijs. Alle winkels waren tot onze verrassing gesloten. Er was een katholieke feestdag in Beieren.

Ondertussen hebben we bericht van Manon dat ze 9/11 vertrekt voor een jaar down under. Wij trappen er tegen dat we elkaar nog kunnen zien.

3 gedachten over “Zum Norden

  • 18 augustus 2018 om 17:43
    Permalink

    Ha doorzetters! Wat een reis maken jullie, fantastisch! Geniet nog van de komende weken en volgend jaar op de pedalen door Australiƫ ??!?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *