3 mei

Na een stevig Hollands ontbijt, het Italiaanse is ons te zoet, koersen we aan op ons appartement in Modena. Boven alle verwachtingen blijft het zo goed als droog. We fietsen veel Italiaanse routes. Over dijken en helaas vaak onverhard. Benjamins leidt ons zo nodig over de weg. Gelukkig zijn deze over het algemeen rustig. Tot onze verrassing wordt er af en toe netjes rekening gehouden met ons. We mopperen dit keer niet op de Italianen. Vaak zijn ze vriendelijk en gastvrij. We fietsen door het gebied waar in mei 2012 aardbevingen zijn geweest. De schade is nog te zien en de herstelwerkzaamheden zijn nog bezig. De streek is verder bekend van de Lambrusco en Modena van Ferrari en Maserati. Wij koersen morgen aan op het Noorden, richting Ferrara.

4 gedachten over “3 mei

 • 3 mei 2019 om 19:18
  Permalink

  Hallo Reinder en Harmien,

  Wat leuk dat jullie weer aan het fietsen zijn en mei is ook nog de mooiste maand wat de natuur betreft.
  Heel veel plezier en ik geniet van jullie foto’s en verslagen.

  Groeten, Harmke

  Beantwoorden
 • 4 mei 2019 om 15:16
  Permalink

  Leuk om jullie weer te volgen, hopelijk beter weer. Veel plezier

  Beantwoorden
 • 20 mei 2019 om 19:43
  Permalink

  Veel plezier komende dagen, Italie gaat niet vervelen.

  In Modena ooit ’s ochtends 03.30 uur twee 50’ers type Gé en Arie de Gazelles met sturmey archer en trommelremmen uit de aanhanger fietsbus zien laden. Niks fietskleding, terlenka pantalon en klassieke kaki halflange regenjas. De weekendtas onder de snelbinder en weg waren ze . . Ze stapten 14 dagen later weer in. Daags tot 70 km gefietst, nergens afgestapt. Ook niet op de helling naar de stadscamping in Florence;-P

  Beantwoorden
  • 20 mei 2019 om 19:53
   Permalink

   Ehm, we zijn al weer enige tijd thuis?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *