You can’t always get what you want

De dag van gisteren;
Begon met een beklimming. Verboden voor fietsers ivm steenval en bekend van DE triathlon. De fiets moest nog wel even afgeladen worden en over een paar keitjes getild worden maar daarna heerlijk over fietspaden naar de hoogvlakte. Prachtig daar.
Ook eindelijk de eerste fietsers gezien en gesproken: uit Stadskanaal, Europafietsers. Nog even lunchen met een Zweedse vrachtwagen chauffeur en
daarna bij Haugastol linksaf. Over de Rallarvegen. Eind van de dag al, droog maar koud. Ik fiets met de winter handschoenen.
Genieten is het hier. Ik ben moe en besluit mij te trakteren op een lekker hotel, schoon bed, warme douche, met ontbijt. Mag wat kosten.

Helaas, alles gesloten.

Door sneeuw kan ik niet verder fietsen.
Dan maar de trein naar Myrdal en met de fiets afdalen naar Flam
Dat wordt dus wachten op het station tot 20.00 uur. Daar nog een NL gesproken, hij gaat wandelend dwars door Noorwegen van het uiterste Zuiden naar de Noordkaap, applaus!
Prettig word ik geholpen door de conducteur en ik mag aan niemand vertellen dat ik korting kreeg op het fietskaartje. Een half uurtje treinen en hop naar beneden.
Jemig de pemig, wat stijl en wat een gravel in de haarspeld bochten. Alleen maar remmen. Wel een prachtlandschap. En enorme watervallen.
Dan nog 15 km over asfalt naar de camping. Zak chips kopen. Praatje met de NL buurman, tent opzetten, douchen en om 23.30 zit ik in het licht na te genieten met de chips. Wat een dag. Morgen rust, de boot vertrekt pas om 15.30 uur, mooi over de Sognjeford naar Balestrand.


11 gedachten over “You can’t always get what you want

 • 20 juni 2019 om 07:51
  Permalink

  Wat weer een avontuur Reinder, geniet ervan ?‍♂️?‍♂️?‍♂️

  Beantwoorden
 • 20 juni 2019 om 12:28
  Permalink

  Wat een onderneming, heel stoer! Kun je binnenkort al op de koffie bij je broer? Succes en veel plezier!

  Beantwoorden
 • 20 juni 2019 om 12:35
  Permalink

  Wat een onderneming! Heel stoer!
  Kun je binnenkort op de koffie bij je broer? Zet m op en veel plezier!

  Beantwoorden
 • 20 juni 2019 om 15:15
  Permalink

  Hallo Reinder We waren erg benieuwd of het jou zou lukken de Rallarvegen te doen. Mooi dat je met een stukje treinen in Flåm bent gekomen. Mooi verhaal ook zo met de foto’s. Je verhaal bevestigd onze keuze om over de 7 naar Eidfjord te gaan. Prachtige tocht over de Haddingervida en dan de afdaling naar Vorringfossen de plotselinge verandering in landschap. Na de Vorringfossen door de kloof afdalen prachtig, ja de fietsroute was gesloten maar ook wij zijn over de rotsen geklommen.
  Leuk je gesproken te hebben en wellicht tot ziens

  Beantwoorden
  • 20 juni 2019 om 15:49
   Permalink

   Dat was nog wel even klauteren bij die versperring. Zeer waarschijnlijk tot ziens in Assen bij de Europafietsers

   Beantwoorden
 • 20 juni 2019 om 18:02
  Permalink

  Dag Reinder,
  Wat leuk om je reis zo te volgen zeg. Spannend avontuur ga je aan! Heb je wel voldoende warme kleding mee? Noorwegen lijkt me zo koud. Brrrrrr.
  Nou, groetjes aan je vrouw en de kinderen!

  Beantwoorden
 • 20 juni 2019 om 21:19
  Permalink

  Wat weer een geweldig fietsavontuur! Prachtige foto’s ook. Geniet ervan Reinder!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *