21 juni

Gisteren een rustdag. Hangen op de camping, boot uitzoeken en eind van de middag een mooie overtocht, in gezelschap van een Amerikaans echtpaar. We hebben het hele leven maar even doorgenomen. In Balestrand eraf en na 9 km de camping. Voor de statistieken en de stoerigheid, ik heb eergister 105 km en 1900 hoogtemeters gedaan, waarvan akte. ?

Deze dag begint goed. Harmien en ik zitten vanmorgen gelijktijdig op de fiets. Alleen Harmien in de sportschool en ik in Noorwegen. De Gaularfjellet doe ik. Een pittige maar prachtige klim. De enkele auto of camper die mij passeert geeft mij regelmatig een duim. Ik geniet, zie orchidee├źn in de berm en kan ook al het uitkijkpunt op de top zien. Lekker om naar toe te werken. Boven kan ik schuilen voor de regen. Dan over de hoogvlakte, wat zal ik er van zeggen, p r a c h t i g. En heerlijk rustig. Weer afdalen, rechtsaf en dan nog een pasje naar Forde. In de regen en de kou vandaag. Maar goed gekleed gaat dit prima. Helaas vlak voor Forde nog een drukke weg, gelukkig doet het verkeer het netjes, ze wachten achter mij op ruimte. Wel altijd inspannend. Daarna een mooi fietspad naar de supermarkt en de ernaast gelegen camping. Inchecken, 17 euro afrekenen, tent in het zonnetje opzetten, douchen zonder tijdslimiet en koken in de camping keuken en eten in de prachtige groepsruimte. Buiten regent het, ik zit droog. Wie doet mij wat. Nou die boot die morgen om 14.30 vanuit Floro naar Svanoy vaart. Ik word altijd onrustig van zulke vaste tijden. Dus er maar vroeg uit om de laatste 75 km te doen incluis een klimmetje omdat ik niet door de tunnel kan. Bert staat op de Kai op Svanoy. En dan is er koffie.

4 gedachten over “21 juni

 • 21 juni 2019 om 19:16
  Permalink

  Vanmorgen op de fiets, in mijn uppie, in de sportschool. Vanavond met de familie, op de fiets, door de Achterhoek.

  Beantwoorden
 • 21 juni 2019 om 22:13
  Permalink

  Rustdag, goed bezig Reinder. Zo kan ik associatie met “Opzij, Opzij, Opzij, ik heb vreselijke haast…..!!! weer vergeten. /J

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *