Het Oosten

Dat we richting het Oosten fietsen dat zat in de planning. Dat we door de oude DDR zouden fietsen was niet bekend. Maar we merkten het. Het landschap is oud landelijk, de huizen gedateerd, mooie oudheid is nog niet gerenoveerd en de wegen zijn vaak minder comfortabel.
We hebben weer vele kilometers door de vroegere DDR gefietst. Heerlijk, de rust en ruimte, de eenvoud. Wij kunnen er van genieten. De armoede is niet mooi om te zien. Het gaat nog lang duren voordat Oost en West Duitsland echt één zijn.
Het landelijke is voor ons heerlijk fietsen, ook in Slovenië en op het platteland van Frankrijk ervaren we dit.
We koersen weer aan op NL, zoals het er nu naar uitziet makkelijk binnen de tijd. Of we maken in NL nog wat extra km of we gaan weer genieten van ons gerenoveerde huis. De tijd zal het leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *