Copy paste

Soms ben je te moe.

Vandaag een kopie van de tekst uit Harmien haar polarsteps. Dat van die tent en te zwaar, dat is het niet. Mijn lijf en kop wilden vandaag gewoon niet zo goed.

” We verlaten de Pyreneeën in de regen. Afgelopen nacht ook veel regen. De tent gaat dan ook nat mee. Wat we gisteren afgedaald zijn moeten we nu weer stijgen. Zo’n 18 km in een rustig stijgingspercentage weer omhoog.  Het kost mij geen enkele moeite. Reinder daarintegen komt er niet in. Hij heeft zijn dag niet. Gisteren hebben we Carcassonne  als doel voor vandaag gesteld.  Afstand iets meer dan 100 km en volgens Google vrijwel vlak. Dat moet dus te doen zijn. De start met een klim en dan de gedachten dat we 100 km gaan doen en ook nog een natte tent ( die dus in gewicht aanzienlijk zwaarder is) is voor Reinder to much.  Het fietsen is voor hem even niet meer leuk. Na de klim komen we over een licht dalend gravel pad. Vroeger liep hier een   spoorweg. Helaas is het zicht op de hoge Pyreneeën zeer beperkt. Als we de Pyreneeën uit fietsen komen we in een heel ander landschap. Maar ook zeer fraai. Weer veel uitgestrekte velden met zonnebloemen. Die hadden we al een tijdje niet meer gezien. In de loop van de middag wordt het ook droog en na verloop van tijd laat de zon zich ook steeds meer zien. Reinder komt er gelukkig ook wat beter in. We heuvelen wat door het landschap. Veelal over rustige wegen. Soms een klein stukje over een drukkere weg. Het blijft af en toe flink klimmen. De camping vandaag is een municipal in Montreal. Hier staan we voor 7 euro met gratis gebruik van het gemeente zwembad. Het is heerlijk om na een fietsdag nog even wat baantjes te trekken. We zijn vandaag de 1000 km gepasseerd. Bij het maken van de route dachten we dat de afstand 1400 km zou zijn. Dit lijken er veel meer te worden. Na een snel rekensommetje denken we dat er mogelijk nog wel 5 a 600 km bij kunnen komen. Dit gaan we wsl niet redden. We willen via de Cevennen weer omhoog naar Cahors. Volgens Reinder zal dit ook nog flink klimmen zijn. Mogelijk dat we een stuk moeten overbruggen met de trein. Eigenlijk vinden we dit niks. Vanavond nog maar eens goed kijken naar de route en een plan de campagne maken.
Vandaag hebben we 105 km gedaan en 950 hoogtemeters. Het was genoeg voor vandaag.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *