De Werra

Na de Main volgen we de Werra. Uiteindelijk moet ze ons richting Nederland brengen maar dat gaat niet zo maar. Ze kronkelt enorm. Dus zo fietsen we Noord, dan weer West en soms Zuidelijk. Wel fietsen we daardoor voornamelijk vlak. We zitten vooral aan de Oostkant, het voormalige Oost-duitsland. Het verschil na Beieren is groot. Meer armoede, andere mensen; groeten is bv niet de norm. Het landschap is mooi, de dorpjes staan vol met mooie vakwerk-huizen. Mooie pleinen. We komen regelmatig mede fietsers tegen, op weg naar Praag. B. V. Frank, eind zeventig, in een piepklein tentje en zonder stoel. Respect. Ook Jose en Quirien, net als ons op weg naar Nederland. Beide zeventig, wij schatten ze zestig. Zeer vitaal en jeugdig. Het geheim is volgens Quirien actief blijven. Wij tekenen er voor. In het hotel lopen we elkaar net mis, via de eigenaar krijgen we de groetjes nog. Jammer maar misschien tot ziens. Aanvulling: En ja hoor, op de eerstvolgende camping zien we elkaar weer.

Op een kano-camping staan we en worden we voor het eerst tijdens onze reizen bestolen. Eerst verdenken we een vos, Reinder z’n schoenen zijn(weer) weg. Harmien haar handdoek. Maar bij het oppakken van de fiets merken we dat de km-teller en de pomp ook weg zijn. Savonds op de volgende camping weten Jose en Quirien ons te vertellen dat we niet de enige zijn. Van een Duits stel zijn de ebike accu’s gejat. Zij kunnen weer naar huis. Twee dagen later merkt Reinder dat zijn zadeltas ook leeggehaald is. Een tangetje, reserveband en bandenlichters. Het tasje weer netjes gesloten erna. Gelukkig kunnen wij gewoon verder. Reinder niet meer aangeklikt maar dat went.

Onderweg komen we nog bergen tegen. Geen gewone maar resten van zoutwinning die de omgeving vervuilen. Een oplossing moet nog worden gevonden.

Op de camping krijgen we van de camping baas te horen dat er slecht weer aankomt, regen en onweer. In Paderborn duiken we een hotel in en eten savonds een stevige biefstuk bij de Argentijn

We zitten inmiddels op de 7000 km. Nog zo’n 400 km en we zijn thuis.

11 gedachten over “De Werra

 • 30 augustus 2018 om 09:58
  Permalink

  vervelend dat jullie bestolen zijn, maar de omgeving vergoed veel. Nog maar 400 km. Zal wel wennen zijn weer in nederland

  Beantwoorden
 • 30 augustus 2018 om 13:54
  Permalink

  Hoi Reiner en Harmien,
  Genoten van jullie reisverhalen en mooie foto’s. Wat een geweldige ervaring om 4 maanden te kunnen fietsen. En respect voor de hoogtemeters. Veel plezier nog met de laatste km en goed thuiskomen.
  Groetjes Hannie

  Beantwoorden
 • 30 augustus 2018 om 17:54
  Permalink

  Op de kano camping heb ik ook gestaan, in 2008 alleen en later nog een keer met Wim, gelukkig niet die ervaring gehad. Zuur zeg! Goede terugreis!!

  Beantwoorden
 • 5 september 2018 om 18:25
  Permalink

  We hebben genoten van jullie reisverslag en de mooie foto’s.
  Wat een reis!!!
  Wij waren maandagmiddag weer op ons stekkie in Made.
  Groetjes van Quirien en José.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *