Duitsland

We zijn Duitsland uit gefietst, de grens zijn we zonder door te hebben gepasseerd. We kwamen van een privé camping, in het bezit van 25 families aan de Linge, in een mooi stukje natuur. We werden hartelijk ontvangen en zijn savonds nog even aangeschoven bij het vuur.

We hebben de Duitsers als vriendelijke, behulpvaardige en belangstellende mensen ervaren. Ons is onderweg meermalen hulp aangeboden en gevraagd waarheen we reizen. Vandaag werd Harmien nog aangesproken door een vriendelijke oudere vrouw met de opmerking, jullie fietsen vast al langer, je ziet er zo goed uit. Ons verhaal vond ze fantastisch en vond het fijn ons gesproken te hebben. Dit zijn hartverwarmende contacten. Wel kwam in vele contacten de huidige discussie in Duitsland over buitenlanders naar boven. Niet altijd waren dit even genuanceerde opmerkingen.

Gisteren afscheid genomen van Jose en Quirien. Bij toeval stonden we weer op dezelfde camping. Het was erg leuk ze zo steeds weer te ontmoeten. Al was het vooral voor Harmien frustrerend om te zien dat ze als eerste gepakt vertrokken :-). Zij gaan naar het Zuiden wij Noordwaarts

De weergoden zijn ons redelijk goed gezind geweest. Één keer een beetje regen en verder snachts wat koud met ochtenddauw.

We hebben veel van Duitsland gezien, veelal langs water gefietst. De Linge wordt op de laatste dag vervangen door de Rijn. Het was de moeite waard, auf wiedersehen!

 

 

2 gedachten over “Duitsland

  • 3 september 2018 om 09:38
    Permalink

    Het einde komt in zicht. Nog wat veilige fietskilometers en dan terugzien op een geweldige reis. Wij hebben genoten van jullie prachtige reis. Groeten uit Diever ??

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *