Tien jaar fietsvakanties

We zijn inmiddels aan ons tiende jaar van onze fietsvakanties begonnen. In die tien jaar hebben we een routine opgebouwd. In de tassen van Harmien de slaapspullen. Reinder de kookspullen. Reinder de tent achterop, Harmien de stoeltjes. Reinder het reserve water, Harmien de thermoskan.
Smorgens kookt Reinder het water voor de koffie, Harmien pakt de slaapspullen in. Elk lekkere koffie na het brood en de kwark. Reinder pakt de tent op en dan tassen volladen, alles op de fiets, goed vastgezet. GPS bij Reinder op het stuur starten, vuilnis in de containers. En we trappen hem aan. Na ongeveer 25 km een koffie pauze, vaak met lekkers. Dan na nog zo’n 25 km lunchen. Het liefst stoppen we bij een picknicktafel of bankje met rugleuning in de zon op een mooi plekje. Bruin brood met banaan of kaas geeft ons energie. Het routeboekje geeft vaak wel aan waar een camping is te verwachten. Met www checken we de camping. Is hij open, wat zijn de recensies. En vaak is er geen keuze en accepteren we de camping zoals hij is. Verouderd, ietwat vies, onbeheerd, sfeervol, te netjes, te duur. Vanalles hebben we al meegemaakt.
De laatste km trappen we weg, vaak wel 80+. Inchecken, Reinder zet de tent op, Harmien maakt het bed op. Fietsen aan een boom op slot. Douchen, zitten, blog schrijven(Harmien soms meerdere per dag, zie polarstep), Reinder om de paar dagen. Een lekkere salade klaarmaken, koken, veelal macaroni. Een toetje, kwark of fruit. Thee en een wandeling, tandenpoetsen, plassen en we kruipen erin. Soms nog lezen op de e-reader maar ook vaak meteen onder zeil.
Wakker worden en de dag begint weer. Het liefst met de zon op de tent.
Tot nu toe genieten we hier enorm van. Lekker buiten, actief, vaak over rustige weggetjes door mooie landschappen. Af en toe cultuur , af en toe een duik, maar vooral veel natuur.
Op naar de volgende tien jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *