Dag zes

We fietsen inmiddels langs de Atlantische oceaan. Een geliefde plek voor velen. Het is druk met vooral Fransen en Duitsers, en dit wordt aangevuld met NL, LV, L, CH, E. Dat we door een aantrekkelijk gebied fietsen is ook aan de camping prijzen te merken. We waren al geruime tijd aan het inchecken bij een mega camping echter toen we naar het loket voor betalen werden doorgestuurd, hoe ingewikkeld kun je het maken, viel mijn mond open van de te betalen kosten. Voor de duidelijkheid, we zijn met zijn tweeën, op fietse, en een kleine tent voor 1 nacht: €68,-. De winnaar van ons 10 jaar fietskamperen. We zijn maar weer vertrokken, 15 km verder, 95km totaal kregen we special price, €23,-. Wel hebben we per ongeluk de armbandjes meegenomen, kunnen ze lijden denk ik.

Op de camping van gisteren is vorig jaar een verwoestende brand geweest. Meerdere campings en veel natuur is verwoest. Angstaanjagend als je er aan denkt. Gelukkig is iedereen op tijd geëvacueerd. Maar de camping moet geheel weer opgebouwd worden. Het sanitair en de voorzieningen waren allen nieuw. Wel vaak noodvoorzieningen maar prima voor ons. Net als vele anderen. De camping stond goed vol.

We zakken vlotjes af naar de Pyreneeën. Nog 100km en we gaan linksaf.

Straks maar eens oriënteren op een mooie camping. Met gras en rust en schaduw en niet te duur. Komt vast goed.

3 gedachten over “Dag zes

 • 21 juli 2023 om 16:37
  Permalink

  Hoe staat dat op een afgebrande camping? Dune du Pilat? Waren wij jaren geleden en waren toen opgelucht dat de camping toen al niet afbrandde, iedereen was op de volgepakte camping met een bodem vol droge dennennaalden met barbecues aan het goochelen.
  Net voor de Spaanse grens is een aardige camping op 3 minuten lopen van het strand in Hendaye, Alturan, slechts 39 euro geloof ik. Ja die zeelucht doet wel iets met de prijzen…

  Beantwoorden
 • 21 juli 2023 om 16:45
  Permalink

  Wij gaan nu landinwaarts. En eh, het is feest onder in de kust. Twee dagen lang, duizenden Fransen gaan los. Daar gaan wij niet aan meedoen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *